Quay về
Trang chủ

De Ultieme 2 Weken Rondreis Vietnam Discovery: Een Diepgaande Verkenning van Pracht en Cultuur


Vietnam, een land doordrenkt van geschiedenis, rijk aan cultuur en gezegend met adembenemende landschappen, wacht om ontdekt te worden. Met onze 2 weken Vietnam Discovery bieden we een diepgaande verkenning van enkele van de meest iconische en betoverende bestemmingen in dit prachtige land.
Van de bruisende straten van Hanoi tot de serene wateren van Halong Bay, van de historische stad Hue tot de betoverende charme van Hoi An, van het bruisende Ho Chi Minh City tot de rustige waterwegen van de Mekong Delta, elke dag biedt een nieuwe en opwindende ervaring die je zintuigen zal prikkelen en je hart zal veroveren.

Dag 1-3: Hanoi - Een Betoverende Start van Je Avontuur

<span>Dag 1</span>Vertrek naar Hanoi, Vietnam
Je reis begint in de bruisende hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Deze stad ademt geschiedenis en cultuur, en op elke hoek vind je een nieuw verhaal om te ontdekken. Begin je verkenning met een bezoek aan het historische Hoan Kiem-meer, een oase van rust te midden van de drukte van de stad. Maak een wandeling over de iconische Long Bien-brug en ervaar het bruisende leven langs de oevers van de Rode Rivier.
Een hoogtepunt van je tijd in Hanoi is een bezoek aan de oude wijk, waar smalle straatjes gevuld zijn met kleurrijke winkels, eeuwenoude tempels en heerlijke eetkraampjes. Vergeet niet om de beroemde Vietnamese koffie te proeven in een van de vele lokale cafés.
Op dag 3 van je avontuur kun je een excursie maken naar de beroemde Parfum Pagode, een complex van boeddhistische heiligdommen gelegen te midden van schilderachtige bergen en weelderig groen. De klim naar de top wordt beloond met een adembenemend uitzicht en een gevoel van vrede en sereniteit.

Dag 4-5: Halong Bay - Een Wereld van Natuurlijke Schoonheid

<span>Dag 4</span>Hanoi - Halong Bay
Na een paar dagen verkennen van de straten van Hanoi, is het tijd om de adembenemende natuurlijke schoonheid van Halong Bay te ervaren. Een cruise door deze UNESCO-werelderfgoedlocatie neemt je mee langs torenhoge kalkstenen rotsen die uit het water rijzen als wachters van een oude wereld.
Breng je dagen door met kajakken door verborgen lagunes, zwemmen in het kristalheldere water en het verkennen van eeuwenoude grotten gevuld met stalactieten en stalagmieten. 's Avonds kun je genieten van heerlijke zeevruchten terwijl de zon ondergaat achter de karakteristieke rotsformaties, een ervaring die je voor altijd zal bijblijven.
>> Halong Bay cruises.

Dag 6-7: Hue - Een Glorieus Venster op het Verleden

<span>Dag 6</span>Aankomst Hue & stadstour
Van de natuurlijke pracht van Halong Bay reis je naar de historische stad Hue, ooit de hoofdstad van het keizerlijke Vietnam. Hier kun je een stap terug in de tijd zetten terwijl je de prachtige keizerlijke citadel verkent, een complex van paleizen, tempels en poorten dat ooit het politieke en culturele centrum van het land was.
Breng een bezoek aan de beroemde Thien Mu-pagode, een symbool van de stad, en maak een boottocht over de schilderachtige Parfumrivier. Verken de nabijgelegen koninklijke graftombes, elk een meesterwerk van architectuur en ontwerp, en leer meer over de fascinerende geschiedenis van het keizerlijke Vietnam.

Dag 8-9: Hoi An - Een Betoverende Mix van Historie en Schoonheid

<span>Dag 9</span>Hoi An
Na Hue reis je verder naar het charmante stadje Hoi An, een plek die bekend staat om zijn oude stad vol kleurrijke gebouwen, sfeervolle steegjes en eeuwenoude tempels. Wandel door de geplaveide straten en bewonder de prachtig bewaard gebleven architectuur, een mix van Chinese, Japanse en Europese invloeden.
Een hoogtepunt van je tijd in Hoi An is een bezoek aan de beroemde lantaarnmarkt, waar de straten 's avonds verlicht worden door duizenden kleurrijke lantaarns die een betoverende sfeer creëren. Vergeet niet om de lokale specialiteiten te proeven, zoals Cao Lau-noedels en Banh Mi-broodjes, die hier tot in de perfectie worden bereid.
>> Excursies in Hoi An.

Dag 10-11: Ho Chi Minh City - Een Stad van Contrasten

<span>Dag 10</span>Hoi An - Da Nang - Ho Chi Minh City
Van de rust en charme van Hoi An reis je naar de bruisende metropool van Ho Chi Minh City, voorheen bekend als Saigon. Deze stad is een dynamische mix van oud en nieuw, waar glinsterende wolkenkrabbers naast eeuwenoude pagodes staan ​​en drukke markten zich vermengen met chique boetieks.
Breng een bezoek aan het War Remnants Museum en leer meer over de tragische geschiedenis van de Vietnamoorlog, of verken de kleurrijke markten van Ben Thanh en Binh Tay, waar je alles kunt vinden, van exotisch fruit tot handgemaakte ambachten.

Dag 12-14: Mekong Delta - Een Wereld van Water en Groen

<span>Dag 12</span>Ho Chi Minh City - Mekong Delta
Je avontuur door Vietnam komt tot een spectaculaire conclusie in de weelderige waterwegen van de Mekong Delta. Hier kun je een boottocht maken langs kronkelende rivieren en dichte mangrovebossen, terwijl je het dagelijkse leven van de lokale bevolking observeert die al eeuwenlang afhankelijk zijn van deze vruchtbare delta.
Breng een bezoek aan kleurrijke drijvende markten, waar boeren hun verse producten verkopen vanaf hun boot, en stop bij ambachtelijke dorpen waar je kunt zien hoe traditionele producten zoals kokosnootsnoepjes en rijstpapier worden gemaakt. Maak een fietstocht door rustige dorpjes en geniet van de rustige schoonheid van het platteland.

Conclusie: Een Onvergetelijke Reis Door Vietnam

De 2 weken rondreis Vietnam Discovery biedt een onvergetelijke reis door enkele van de meest fascinerende en betoverende bestemmingen van dit prachtige land. Van de bruisende straten van Hanoi tot de serene wateren van Halong Bay, van de historische pracht van Hue tot de betoverende charme van Hoi An, van het bruisende Ho Chi Minh City tot de rustige waterwegen van de Mekong Delta, elke dag brengt nieuwe avonturen en ontdekkingen die je voor altijd zult koesteren.
Kom met ons mee op deze reis en laat je betoveren door de schoonheid en de cultuur van Vietnam.
Vietnam wordt al jaren een magneetbestemming. Bekijk meer details over uw 2-weekse rondreis door Vietnam op deze link.
Top

Tin liên quan

Tạo bởi SlimWeb - Công cụ thiết kế web miễn phí