Quay về
Trang chủ

Verken Vietnam & Cambodja: Een 21-daagse combinatiereis door cultuur en geschiedenis


Vietnam en Cambodja zijn landen doordrenkt van geschiedenis, doordrenkt met cultuur en doordrenkt met adembenemende landschappen. Een combinatiereis die deze twee juwelen van Zuidoost-Azië verkent, biedt een onvergetelijke ervaring die reizigers meeneemt door eeuwen van traditie, prachtige natuurlijke wonderen en ontmoetingen met vriendelijke lokale bevolking.
In deze 21-daagse reis worden hoogtepunten zoals Hanoi, Halong Bay, Hue, Angkor Tempels en meer afgewisseld met minder bekende, maar even betoverende bestemmingen.
Laten we eens kijken naar het dag-tot-dag-schema van deze onvergetelijke reis.

Dag 1-3: Hanoi


De reis begint in de betoverende hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Met zijn eeuwenoude geschiedenis, charmante Franse architectuur en bruisende straatleven biedt Hanoi een onweerstaanbare mix van oude en moderne cultuur. Verken de smalle straatjes van de oude wijk, waar markten, tempels en traditionele huizen samenkomen in een kleurrijke chaos. Bezoek het Hoan Kiem-meer en bewonder de Ngoc Son-tempel die op een klein eilandje in het midden ligt. Proef heerlijke lokale gerechten zoals pho, bun cha en banh mi op straatstalletjes of in lokale restaurants. Een bezoek aan de historische bezienswaardigheden zoals het Ho Chi Minh Mausoleum en de Literatuurtempel is ook een must.

>> Vietnam reisblog.

Dag 4: Mai Chau

Verlaat de drukte van de stad en reis naar de schilderachtige vallei van Mai Chau. Dit landelijke juweeltje biedt een ontsnapping aan de drukte en een kans om het traditionele leven van de etnische minderheden van Vietnam te ervaren. Wandel door groene rijstvelden, ontmoet vriendelijke lokale bevolking en geniet van heerlijke lokale gerechten. 's Avonds kun je genieten van een traditionele dansvoorstelling en verblijven in een traditioneel huis op palen, omgeven door de rust van de natuur.

Dag 5-6: Ninh Binh


Na Mai Chau gaat de reis verder naar Ninh Binh, ook wel bekend als 'Halong Bay op het land'. Met zijn karstlandschap, weelderige rijstvelden en rustige waterwegen is Ninh Binh een paradijs voor natuurliefhebbers. Maak een boottocht door de Trang An-grotten, bewonder de indrukwekkende Bai Dinh-pagode en beklim de trap naar de top van de Mua-grot voor een adembenemend uitzicht over de omgeving. Verken de schilderachtige dorpjes per fiets en geniet van de serene schoonheid van het Vietnamese platteland.

Dag 7-8: Halong Bay

Een hoogtepunt van elke reis naar Vietnam is een bezoek aan de adembenemende Halong Bay. Stap aan boord van een traditionele jonk en vaar door dit UNESCO-werelderfgoedgebied, bezaaid met kalkstenen rotsformaties en smaragdgroene wateren. Ontdek verborgen grotten, ga kajakken tussen de rotsen of ontspan gewoon op het dek en geniet van het uitzicht. 's Nachts kun je onder de sterrenhemel slapen op de boot en de betoverende stilte van Halong Bay ervaren.

Dag 9-11: Hue en Hoi An

21-daagse combinatiereis Vietnam & Cambodja
Na Halong Bay reis je naar de keizerlijke stad Hue, een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Verken de oude citadel, bewonder de indrukwekkende keizerlijke graven en maak een boottocht over de schilderachtige Parfumrivier. Vervolg je reis naar Hoi An, een charmant stadje dat bekend staat om zijn goed bewaarde oude binnenstad en kleurrijke lantaarns. Wandel door de geplaveide straatjes, bewonder de historische architectuur en geniet van heerlijke Vietnamese gerechten in een van de vele gezellige restaurants. Vergeet niet om een kleermaker te bezoeken en een op maat gemaakt kledingstuk te laten maken als een uniek aandenken aan je tijd in Hoi An.

>> Rondreizen in Hoi An.

Dag 12-13: Ho Chi Minh City

De volgende stop op de reis is Ho Chi Minh City, voorheen bekend als Saigon. Deze bruisende metropool is het economische hart van Vietnam en biedt een fascinerende mix van oud en nieuw. Bezoek historische bezienswaardigheden zoals het Herenigingspaleis en de Notre-Dame-kathedraal, verken kleurrijke markten zoals Ben Thanh en proef heerlijke streetfoodgerechten zoals banh mi en pho. Breng ook een bezoek aan de indrukwekkende Cu Chi-tunnels, een netwerk van ondergrondse gangen die werden gebruikt door de Viet Cong tijdens de Vietnamoorlog.

Dag 14-16: Mekong Delta


Na de drukte van de stad is het tijd om te ontspannen in de serene schoonheid van de Mekong Delta. Stap aan boord van een traditionele sampan en vaar door kronkelende waterwegen, langs drijvende markten en groene rijstvelden. Maak kennis met de lokale bevolking en leer over hun traditionele manier van leven, bezoek ambachtelijke dorpjes en proef vers fruit op een lokale boerderij. Een bezoek aan de drijvende markt van Cai Rang mag niet ontbreken, waar handelaren hun waren verkopen vanaf hun boten vol met kleurrijke producten.

Dag 17-18: Phnom Penh

Na Vietnam is het tijd om Cambodja te verkennen, te beginnen met de levendige hoofdstad Phnom Penh. Bezoek historische bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis, de Zilveren Pagode en de indrukwekkende Tuol Sleng-gevangenis en de Killing Fields, die getuigen van de tragische geschiedenis van het land tijdens het bewind van de Rode Khmer. Wandel langs de schilderachtige boulevard aan de oevers van de Mekong-rivier en geniet van heerlijke Khmer-gerechten in een van de vele restaurants.

Dag 18-21: Angkor Tempels

21-daagse combinatiereis Vietnam & Cambodja
Het hoogtepunt van de reis is ongetwijfeld een bezoek aan de legendarische Angkor Tempels, een van de meest indrukwekkende archeologische sites ter wereld. Verken de majestueuze tempels van Angkor Wat, Bayon en Ta Prohm, die verscholen liggen in de jungle en worden omringd door eeuwenoude bomen. Bewonder de ingewikkelde reliëfs, torenhoge torens en intrigerende beelden die getuigen van de grandeur van het Khmer-rijk. Sluit je reis af met een onvergetelijke zonsopgang over Angkor Wat, een magisch moment dat je voor altijd bij zal blijven.
Deze 21-daagse combinatiereis door Vietnam en Cambodja belooft een onvergetelijk avontuur vol culturele ontdekkingen, adembenemende landschappen en fascinerende ontmoetingen. Van de bruisende straten van Hanoi tot de rustige waterwegen van de Mekong Delta en de majestueuze tempels van Angkor, deze reis biedt een diepgaande en veelzijdige kennismaking met twee van de meest intrigerende landen in Zuidoost-Azië.
Bereid je voor op een reis vol verrassingen, verwondering en onvergetelijke momenten die je nog lang na thuiskomst zult koesteren.
Lees meer over 21-daagse Vietnam & Cambodja rondreis!
Top

Tin liên quan

Tạo bởi SlimWeb - Công cụ thiết kế web miễn phí