Quay về
Trang chủ

2 Weken Vietnam: Een Betoverende Reis Naar de Eerste Bestemming in Zuidoost-Azië


2 weken Vietnam - een land doordrenkt met geschiedenis, doordringende culturele diversiteit en adembenemende natuurlijke schoonheid, wacht erop om ontdekt te worden.
Een rondreis van twee weken door dit prachtige land biedt een onvergetelijke ervaring waarbij je door levendige steden reist, pittoreske landschappen bewondert en de rijke geschiedenis van het land verkent.
Van het bruisende Hanoi tot de serene Mekong Delta, elke bestemming heeft zijn eigen unieke charme en draagt bij aan een onvergetelijke rondreis Vietnam 2 weken.

1. Hanoi: De Puls van Vietnam


De rondreis begint in de levendige hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Deze stad bruist van energie met zijn kleurrijke straatmarkten, eeuwenoude tempels en historische monumenten. Maak een wandeling door de smalle straatjes van de oude wijk en laat je betoveren door de geurige straatvoedselstalletjes die lokale lekkernijen aanbieden. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de beroemde Thang Long Water Puppet Theatre voor een unieke culturele ervaring.

2. Mai Chau: Betoverend Platteland


Vanuit Hanoi reis je naar Mai Chau, een schilderachtig dorpje omgeven door weelderige rijstvelden en groene bergen. Hier kun je ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten van de rustige landelijke sfeer. Verken de lokale dorpjes, maak wandelingen door de adembenemende landschappen en leer meer over de traditionele cultuur van de etnische minderheden die hier wonen.

3. Sapa: Een Paradijs voor Natuurliefhebbers


Na Mai Chau vervolgt de reis naar Sapa, een bergstadje gelegen in het noordwesten van Vietnam. Bekend om zijn weelderige rijstterrassen en etnische bergstammen, biedt Sapa een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. Maak trektochten door de omliggende heuvels, ontmoet de lokale Hmong, Dao en Tay gemeenschappen en geniet van het adembenemende uitzicht op de vallei.

4. Ninh Binh: Het Land van de Verbazingwekkende Kalkstenen

21-daagse combinatiereis Vietnam & Cambodja
Vanuit Sapa reis je naar Ninh Binh, ook wel bekend als "Halong Bay op het land". Hier worden indrukwekkende kalkstenen rotsformaties omringd door weelderige rijstvelden en kronkelende rivieren. Verken de schilderachtige landschappen per boot en bezoek de oude tempels en pagodes die verspreid liggen over het gebied.

5. Halong Bay: Een Wereldwonder van Natuurlijke Schoonheid

21-daagse combinatiereis Vietnam & Cambodja
De volgende must-see bestemming in 2 weken in Vietnam is Halong Bay. Een hoogtepunt van de reis is een bezoek aan Halong Bay, een UNESCO-werelderfgoed dat bekend staat om zijn betoverende kalkstenen eilanden en azuurblauwe wateren. Stap aan boord van een traditionele jonk en vaar tussen de schilderachtige rotsformaties, verken verborgen grotten en geniet van de spectaculaire zonsondergangen over de baai.

6. Hue: De Keizerlijke Schat van Vietnam


Na Halong Bay reis je naar Hue, de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Hier kun je een glimp opvangen van het rijke verleden van het land door een bezoek te brengen aan de oude keizerlijke citadel, paleizen en tempels. Verken de sfeervolle straten van de oude stad en proef van de heerlijke lokale keuken die bekend staat om zijn verfijnde smaken.

7. Hoi An: Een Betoverend Historisch Stadje

21-daagse combinatiereis Vietnam & Cambodja
Vanuit Hue reis je verder naar Hoi An, een betoverend stadje dat doordrenkt is van geschiedenis en charme. Verken de smalle straatjes bezaaid met historische gebouwen, kleurrijke lantaarns en ambachtelijke winkeltjes. Breng een bezoek aan de oude haven, verken de levendige markten en geniet van de heerlijke lokale gerechten die Hoi An te bieden heeft.

8. Ho Chi Minh City: De Pulserende Metropool van het Zuiden


De volgende halte op de reis is Ho Chi Minh City, ook wel bekend als Saigon. Deze bruisende metropool is het economische en culturele hart van Vietnam. Verken de historische bezienswaardigheden zoals het Herenigingspaleis en de Notre-Dame Kathedraal, maak een wandeling door de levendige straten van de oude wijk en proef van de heerlijke streetfoodgerechten op de lokale markten.

9. Mekong Delta: Het Land van de Drijvende Markten

Drijvende markt varen rivier Mekong Delta Zuid-Vietnam
Vanuit Ho Chi Minh City maak je een excursie naar de Mekong Delta, een uitgestrekt netwerk van rivieren, kanalen en moerassen. Verken de drijvende markten waar lokale boeren hun verse producten verkopen, vaar langs rustige waterwegen omgeven door weelderige mangrovebossen en breng een bezoek aan traditionele dorpen om meer te leren over het lokale leven.

10. Mui Ne Beach: Een Paradijs voor Strandliefhebbers

Zee vissersboten Mui Ne Zuid-Vietnam
De vrijetijdsplaats in 2 weken Vietnam is Mui Ne Beach. De rondreis eindigt in Mui Ne Beach, een idyllisch kustplaatsje gelegen aan de Zuid-Chinese Zee. Hier kun je ontspannen op de witte zandstranden, genieten van de warme zonnestralen en deelnemen aan watersportactiviteiten zoals windsurfen en kitesurfen. Maak een wandeling langs de schilderachtige kustlijn, proef van heerlijke zeevruchten in de lokale restaurants en geniet van de spectaculaire zonsondergangen over de oceaan.

Conclusie

Een rondreis van twee weken door Vietnam biedt een onvergetelijke reiservaring vol avontuur, ontdekking en betoverende schoonheid. Van de bruisende straten van Hanoi tot de serene landschappen van Sapa en de betoverende wateren van Halong Bay, elke bestemming biedt een unieke kans om de rijke cultuur, geschiedenis en natuurlijke wonderen van Vietnam te verkennen. Dus pak je koffers en bereid je voor op een onvergetelijke reis door dit fascinerende land.
Mensen lezen ook over de 12-daagse Vietnam rondreis om tips te krijgen over de beste dingen om te zien.
 
Top

Tin liên quan

Tạo bởi SlimWeb - Công cụ thiết kế web miễn phí