Quay về
Trang chủ

Verken Vietnam: Een Betoverende 12-daagse Rondreis


Vietnam, een land doordrenkt met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en een levendige cultuur, wacht op reizigers om haar geheimen te ontdekken. Voor degenen die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring, biedt een 12-daagse rondreis door Vietnam een perfecte gelegenheid om de hoogtepunten van dit fascinerende land te verkennen. Van de bruisende straten van Hanoi tot de serene wateren van Halong Bay en de historische wonderen van Hue en Hoi An, deze reis belooft een ongeëvenaarde reiservaring. Laten we eens kijken naar wat elke dag van deze reis te bieden heeft.

Dag 1-3: Bezoek Hanoi

12-daagse rondreis Vietnam Experience
De rondreis begint in de betoverende hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Met zijn eeuwenoude geschiedenis en levendige cultuur biedt deze stad een schat aan bezienswaardigheden en ervaringen. Bezoek de historische wijk Old Quarter, waar smalle straatjes worden omzoomd door oude gebouwen en bruisende markten. Vergeet niet om de beroemde waterpoppenshow bij te wonen, een traditionele vorm van Vietnamees entertainment die al eeuwenlang wordt uitgevoerd.
Breng ook een bezoek aan de iconische bezienswaardigheden van de stad, zoals het Hoan Kiem-meer en de Tempel van de Literatuur, een van de oudste universiteiten ter wereld. Proef de heerlijke lokale gerechten in de talloze straatstalletjes en restaurants, waar de smaken van Vietnam tot leven komen.

>> Excursies in Hanoi.

Dag 4-5: Bezoek Halong Bay

12-daagse rondreis Vietnam Experience
Vanuit Hanoi reizen we naar de adembenemende Halong Bay, een UNESCO-werelderfgoed en een van de meest spectaculaire natuurlijke wonderen van Vietnam. Stap aan boord van een traditionele jonk en vaar door de kalme wateren, omringd door karstformaties die uit de zee rijzen als wachters van een ver verleden.
Breng de dagen door met het verkennen van verborgen grotten, kajakken tussen de rotsen en genieten van heerlijke zeevruchten aan boord van uw boot. 's Avonds kunt u onder de sterrenhemel ontspannen op het dek, terwijl het geluid van kabbelend water u in slaap wiegt.

Dag 6-7: Bezoek Hue


Vanuit Halong Bay reizen we naar Hue, de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Hier kunnen reizigers een stap terug in de tijd zetten en de prachtige architectuur van de keizerlijke citadel verkennen, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Maak een boottocht over de schilderachtige Perfume River en bezoek de beroemde Thien Mu-pagode, een icoon van het boeddhistische erfgoed van Vietnam.
Breng ook een bezoek aan de indrukwekkende graven van de Nguyen-keizers, elk met hun eigen unieke architectonische stijl en historische betekenis. Verken de rustige straten van Hue, waar de echo's van het verleden nog steeds te voelen zijn, en geniet van de rustige sfeer van deze betoverende stad.

Dag 8-10: Bezoek Hoi An


Na Hue reizen we verder naar Hoi An, een charmante stad die bekend staat om zijn prachtig bewaard gebleven oude binnenstad en kleurrijke lantaarns. Verken de geplaveide straten en bewonder de historische architectuur van de oude handelshuizen, tempels en bruggen die de stad sieren.
 
Breng een bezoek aan de lokale markten en ambachtelijke winkels, waar u kunt kennismaken met traditionele ambachten zoals zijde weven en lantaarn maken. Proef de heerlijke keuken van Hoi An, die wordt gekenmerkt door verse ingrediënten en verfijnde smaken. Maak ook zeker een uitstapje naar de nabijgelegen stranden, waar u kunt ontspannen op het zand of een verfrissende duik kunt nemen in de azuurblauwe wateren van de Zuid-Chinese Zee.

Dag 11-12: Bezoek Saigon en Cu Chi Tunnels


De laatste etappe van de rondreis brengt ons naar Saigon, ook bekend als Ho Chi Minh-stad, het bruisende commerciële hart van Vietnam. Verken de levendige straten en markten van deze dynamische stad, waar moderne wolkenkrabbers naast eeuwenoude tempels staan.
Breng ook een bezoek aan de Cu Chi-tunnels, een ondergronds tunnelnetwerk dat werd gebruikt door de Viet Cong tijdens de Vietnamoorlog. Verken de smalle gangen en leer meer over de geschiedenis van dit indrukwekkende stukje militaire architectuur.
Na het verkennen van Saigon en de Cu Chi-tunnels, eindigt de rondreis en nemen reizigers afscheid van dit fascinerende land, met herinneringen aan avontuur, schoonheid en gastvrijheid die een leven lang meegaan.

De 12-daagse rondreis door Vietnam biedt reizigers de perfecte gelegenheid om de hoogtepunten van dit diverse en boeiende land te ervaren. Van de historische charme van Hanoi tot de natuurlijke pracht van Halong Bay en de culturele schatten van Hue en Hoi An, elke dag van deze reis belooft nieuwe ontdekkingen en onvergetelijke ervaringen. Dus pak je koffers en laat je betoveren door de wonderen van Vietnam.

Vergeet niet de site Vietnam-reisblog te volgen om nieuwe trends te updaten.
 
Top

Tin liên quan

Tạo bởi SlimWeb - Công cụ thiết kế web miễn phí